Om- & tillbyggnationer

Mattis Bygg utför mellan 5 och 8 st ombyggnationer av olika slag per år, mest i Uppsala, Knivsta, Märsta och Norra Stockholm. Hittills har vi byggt mer än 70 st sedan starten 2005. De ombyggnader vi gjort ligger på mellan 8kvm till 250 kvm i storlek och det är både utbyggnad och tillbyggnad som vi hjälpt kunder med.

Oftast gör vi även mark- och grundjobbet själva, i sällsynta fall har kunden en färdig grund redan. Vi bygger med källare, torpargrund eller platta på mark, ofta med golvvärme. Denna senare konstruktionen med platta på mark anses vara både billigast och bäst i längden. Man har mindre fuktproblem med platta på mark.

Uterum och annan utbyggnad

Vi har gjort flera stora uterum med fullisolerade glaspartier och plåttak, glastak eller kanalplast. Dessa blir som stora ljusa vardagsrum eller vinterträdgårdar. Det finns många bra leverantörer av fina uterumspartier och inglasningar. Kontakta oss och fråga oss om råd. Klicka här för att inspireras av uterum och se bilder från ett av våra tidigare projekt när vi glasade in ett uterum.

Ibland vill kunden ha nytt badrum eller kök i den nya utbyggnaden. Då lägger man in alla rör för vatten och avlopp m.m. i marken och vi lägger också in radontätning eller radonslang i de fall det behövs. Ibland blir det sovrum eller allrum i utbyggnaden. Ofta bygger vi också allrum med högre tak inne, så kallat ryggåstak. Detta gör att man kan ha högre fönster och få luftigt inne med mer ljus i rummet.